Birnen-Gorgonzola-Flammkuchen

Birnen-Gorgonzola-Flammkuchen

4.7 20 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz.
6 Stücke

Składniki

Teig
  • Weizenmehl und etwas mehr für die Arbeitsfläche
    220 g
  • Olivenöl
    30 g
  • Wasser
    120 g
  • Salz
    ¼ TL
Belag und Fertigstellung
  • Birnen (ca. 400 g), reif
    2
  • Zitronensaft
    2 EL
  • Crème fraîche, 20 % Fettgehalt
    100 g
  • Gorgonzola in Stücken
    200 g
  • Weizenmehl für die Arbeitsfläche
  • Honig nach Belieben
  • Thymian, frisch Blättchen gewaschen und gut abgetropft
    3 EL

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Stück

Białko 11 g
Kalorie 1613 kJ / 385 kcal
Tłuszcz 21 g
Błonnik 2.5 g
Węglowodany 37 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...