![Lachs-Spinat-Quiche mit Feta Lachs-Spinat-Quiche mit Feta](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/9C3EC293-50AC-4824-A147-80BF55EF357E/Derivates/4b27917b-a5e3-4e4b-b178-e191fe0e3189.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- Butter, zum Einfetten
- 1 Mürbeteig, selbstgemacht
- Weizenmehl, für die Arbeitsfläche
- 20 g Butter, leicht gesalzen
- 400 g Blattspinat, frisch, und einige Spinatblätter zum Garnieren
- 2 Eier
- 30 g Crème Fraîche, mit 30 % Fettgehalt
- 3 Prisen Salz, nach Belieben
- 3 Prisen Pfeffer, gemahlen, nach Belieben
- 200 g Lachsfilet, frisch, mit Haut oder ohne, in Würfeln
- 100 g Feta, in Würfeln
- 10 - 15 g Pinienkerne, zum Garnieren
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1575.7 kJ / 377.7 kcal
- Białko
- 16.5 g
- Węglowodany
- 19 g
- Tłuszcz
- 26 g
- Błonnik
- 2.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kürbis-Risotto mit Speck
25 min
Spargelquiche
1 Std.
Kürbisrisotto
35 Min
Lasagne verdi
1h 15 min
Pilzrisotto mit Kürbissalat
45min
Tomaten-Mascarpone-Quiche
1h 30 min
Zwiebel-Käse-Tarte
1 Std. 10 Min
Kürbislasagne
1h 40 min
Spinatrisotto mit Spargeln
40 Min
Risotto mit getrockneten Steinpilzen
45min
Steinpilzrisotto mit Brie
35 Min
Spinat-Zitronen-Risotto
30 Min