Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Teig
- 220 g Wasser
- 1 TL Zucker
-
20
g frische Hefe
lub 2 TL Trockenhefe (8 g) -
400
g Pizzamehl
lub 400 g Manitoba-Mehl - 1 TL Salz
Belag
- 30 g schwarze Oliven, entkernt
- 30 g Provolone, in Stücken (ca. 1–2 cm)
- 20 g Olivenöl, nativ
- ½ Knoblauchzehe
- 100 g Cherry-Tomaten, entkernt, halbiert
- 2 - 3 Blätter Basilikum, frisch, gewaschen und getrocknet
- ½ TL Salz
- 50 g Zucchetti, in Stücken (ca. 1 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2071 kJ / 495 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 79 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Błonnik
- 5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Herbstlicher Tirolercake
1h 20min
Älplermagronen
30min
Lauwarmes Schoggi-Küchlein
1 Std. 30 Min
Körner-Bagels
2 Std.
Cuchaule (Freiburger Safranbrot)
2 godz. 30 min
Hotdog vom Grill
2 Std.
Schoggichüechli
45min
Weggli
2h 5min
Focaccia mit Tomaten
40min
Rosmarin Focaccia
2 godz. 30 min
Sonntagszöpfe Zweierlei
2h 10 min
Berner Zopf
1 godz. 45 min