![Savory Benne Wafers with Red Pepper Tapenade Savory Benne Wafers with Red Pepper Tapenade](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/304472F9-E659-440B-A925-098812CF7064/Derivates/f77fa173-1eaf-4af7-9af7-37907fddf3e6.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Red Pepper Tapenade
- 2 oz Parmesan cheese, cut into pieces
- 3 oz tomato, cut into pieces
- 2 ½ oz red bell pepper, cut into pieces (4 in.)
- 1 oz fresh basil leaves, plus extra to garnish
- 3 oz raw cashews
- 2 oz sun-dried tomatoes
- 2 oz roasted red peppers, preserved, jarred
- ½ oz extra virgin olive oil
- 1 lime, juice only
- 1 pinch salt
Savory Benne Wafers
- 10 oz sesame seeds, divided
- 16 oz all-purpose flour, plus extra to dust
- 1 tsp kosher salt
- ½ tsp baking powder
- ½ tsp baking soda
- 5 ½ oz unsalted butter, cubed
- 6 oz whole milk
- sea salt, to sprinkle
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 665 kJ / 159 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 13 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Błonnik
- 2 g
Alternatywne przepisy
Praline Pecans
4 Std. 20 Min
Rhubarb and Orange Blossom Jam
45min
Seriously Seedy Crackers
30min
Key Lime Pie
4h 40min
Chicken Garam Masala
50 Min
Vegetable Stock Paste
45min
Dulce de Leche Ice Cream
12h
Maple Caramel Dip
30min
Apple Butter
1h 30min
Basil Pesto (TM5 Metric)
10p
Chocolate Marquise
4h 55 min
Risotto with Parmesan Cheese (TM5/TM6 Metric)
30min