Italienische Reiskroketten mit Mozzarellakern (Arancini)

Italienische Reiskroketten mit Mozzarellakern (Arancini)

4.6 36 ocen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 3 godz.
12 Stück

Składniki

Reis kochen
  • Zwiebeln halbiert
    100 g
  • Risottoreis
    200 g
  • Butter
    30 g
  • Wasser
    400 g
  • Salz
    ½ TL
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    1 TL
    ½ Gemüsesuppenwürfel (für 0,5 l)
Kroketten
  • Brot, trocken in kleinen Würfeln (Sorte nach Geschmack)
    70 g
  • Salz
    ¼ TL
  • schwarzer Pfeffer, gemahlen
    1 Prise
  • Mozzarella in Würfeln (1-2 cm)
    100 - 150 g
    100 - 150 g Mini-Mozzarella, Kugeln
  • Ei (Größe M) verquirlt
    1
  • Öl zum Braten

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Stück

Białko 4 g
Kalorie 685 kJ / 164 kcal
Tłuszcz 9 g
Błonnik 1 g
Węglowodany 16 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...