
Wersje kompatybilne
Zitronen-Cupcakes mit Heidelbeer-Frischkäse-Buttercreme
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Zitronen-Cupcakes
- 175 g Weizenmehl, glatt
- 2 TL Backpulver
- 100 g Butter weich, in Stücken (Zimmertemperatur)
- 100 g Feinkristallzucker
- 1 Bio-Zitrone
- 1 Ei (Größe M) Zimmertemperatur
- 100 g Naturjoghurt (3,6% Fett) Zimmertemperatur
- 1 Prise Salz
Heidelbeersauce (siehe Tipp)
- 125 g Waldheidelbeeren, gefroren
- 10 g Wasser
- 10 g Feinkristallzucker
- ½ TL Maisstärke
Frischkäse-Buttercreme und Fertigstellung
- 100 g Staubzucker gesiebt
- 120 g Butter weich, in Stücken, Zimmertemperatur
- 370 g Frischkäse (Doppelrahmfettstufe)
- 2 Msp. Vanille, gemahlen
- Heidelbeeren, frisch oder gefroren für die Dekoration
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 381 kcal / 1596 kJ
- Białko
- 6 g
- Tłuszcz
- 26 g
- Węglowodany
- 31 g
- Błonnik
- 1.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 16 g
- Sód
- 192 mg