Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g Zwiebeln
- 2 Knoblauchzehen
- 20 g Rapsöl
- 500 g Blattspinat, TK, angetaut (siehe Tipp)
- 750 g Erdäpfel, festkochend, am Vortag gekocht, geschält, in mundgerechten Stücken
- 50 g Frischkäse (Doppelrahm-Fettstufe)
- 150 g Feta, in Stücken
- 1 ½ - 2 TL Salz
- ½ TL schwarzer Pfeffer, frisch gemahlen
- ¼ TL Muskat, gemahlen
-
Rapsöl zum Einfetten
lub Kokosöl - 2 Packungen Blätterteig
- 1 Ei (Größe M), verquirlt
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 3297 kJ / 788 kcal
- Białko
- 20 g
- Węglowodany
- 46 g
- Tłuszcz
- 58 g
- Tłuszcz nasycony
- 34 g
- Błonnik
- 6 g
- Sód
- 1725 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Käsestangerl
35 min
Pizzablume
2 Std.
Käse-Sesam-Cracker
45 Min
Pizza mit Gorgonzola, Speck, Birnen, Honig und Walnüssen
3h 35min
Green Hope
10 min
Spinatschnecke
1 godz. 30 min
Gefüllter Pizzabällchen-Käsekranz
2h 30min
Eier mit Kräutersauce und Osterhasenkeksen
50 Min
Türkisches Fladenbrot
1 Std. 50 Min
Frühlingskräuterkranz
3h 30 phút
Heidelbeerschnecken
2h 30min
Spinatstrudel mit Erdäpfeln
1 godz. 30 min