Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g Zwiebeln
- 2 Knoblauchzehen
- 20 g Rapsöl
- 500 g Blattspinat, TK, angetaut (siehe Tipp)
- 750 g Erdäpfel, festkochend, am Vortag gekocht, geschält, in mundgerechten Stücken
- 50 g Frischkäse (Doppelrahm-Fettstufe)
- 150 g Feta, in Stücken
- 1 ½ - 2 TL Salz
- ½ TL schwarzer Pfeffer, frisch gemahlen
- ¼ TL Muskat, gemahlen
-
Rapsöl zum Einfetten
lub Kokosöl - 2 Packungen Blätterteig
- 1 Ei (Größe M), verquirlt
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 3297 kJ / 788 kcal
- Białko
- 20 g
- Węglowodany
- 46 g
- Tłuszcz
- 58 g
- Tłuszcz nasycony
- 34 g
- Błonnik
- 6 g
- Sód
- 1725 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Spinatstrudel mit Schafskäse
1 Std. 50 Min
Spinatstrudel mit Erdäpfeln
1 Std. 30 Min
Apfelkuchen mit Weinteig
1h 15min
Topfen-Mohn-Torte mit Äpfeln
2 godz.
Spinatschnecke
1 Std. 30 Min
Frühlingskräuterkranz
3h 30min
Gefüllte Tomaten mit Fisolensalat und Kurkumareis
1h 20min
Erdbeer-Tiramisu
3 godz.
Garstner Drahdiwaberl (Nussstangerl)
2 godz. 45 min
Pizza mit Spinat und Schafskäse
1 godz. 10 min
Pizzablume
2 godz.
Kürbis-Lasagne
1h 45 min