![Sautéing Chicken Strips with Pancetta Sautéing Chicken Strips with Pancetta](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/58B3F901-3751-4C63-A30F-4B9CA4B2B6EE/Derivates/F0DD35D3-0834-453A-AFD2-187C4B01E14D.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
½
oz oil
lub ½ oz extra virgin olive oil - 2 oz pancetta, cubed (1 in.)
-
8
oz chicken thighs, boneless and skinless, in strips (½ in. x 1½ in)., dried with paper towels (see Tip)
lub 8 oz chicken breast fillets, boneless, skinless, in strips (½ in. x 1½ in.), dried with paper towels (see Tip)
- Wartości odżywcze
- na 2 bottle
- Kalorie
- 2729 kJ / 652 kcal
- Białko
- 63 g
- Węglowodany
- 0 g
- Tłuszcz
- 44 g
- Tłuszcz nasycony
- 15 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 1050 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Browning 12.5 oz Shallots
Brak ocen
Browning 8.5 oz Shallots
Brak ocen
Sautéing Shrimp
15 dk
Sautéing Chicken Strips
15 dk
Sautéing Chicken Cubes
15 dk
Sautéing 10.5 oz Onions
Brak ocen
Mixed Mushroom Sauté
30min
Caramelizing 7 oz Onions
40 Min
Light Browning 7-10.5 oz Onions
Brak ocen
Sautéed Cauliflower
25 Min
Caramelizing 14.5-17.5 oz Onions
50 Min
Broccoli Sauté
20 dk