Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 270 g d'eau
- 1 sachet de levure boulangère sèche
- 500 g de farine de blé
- 1 c. à café de sel, à ajuster en fonction des goûts, et un peu pour saupoudrer les disques de pâte
- 8 pincées d'origan déshydraté
- 8 c. à soupe d'huile d'olive extra vierge
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1376 kJ / 329 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 49 g
- Tłuszcz
- 13 g
- Błonnik
- 2 g
Alternatywne przepisy
Focaccia aux tomates et à l'origan
2 Std. 50 Min
Focaccia aux olives
2 godz.
Focaccia au romarin
2 godz. 20 min
Focaccia aux olives
3 Std.
Pain farci à la mozzarella
45min
Panzerotti à la ricotta et à la saucisse
2 godz.
Pains au beurre d'herbes
1 godz.
Focaccia au thym
3 Std.
Rouleaux à la cannelle
2 godz. 15 min
Focaccia au romarin et huile d'olive
3ωρ. 15 λεπτ.
Pain indien (naan)
1h 50min
Bretzel
1 godz. 10 min