
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Les nems
- 200 g de poivron coupé en gros morceaux
- 200 g de fenouil coupé en gros morceaux
- 200 g de courgettes coupées en tronçons
- 35 g de beurre doux
- 2 pincées de sel à ajuster en fonction des goûts
- 2 c. à soupe de crème fraîche épaisse, 40% m.g. min.
- 1 c. à café de curcuma en poudre
- 4 feuilles de brick
- 16 pousses d'épinards frais
La sauce
- 10 g de vinaigre de riz
- 10 g de sauce de poisson (nuoc-mâm)
- 15 g de sucre en poudre
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 199 kcal / 830 kJ
- Białko
- 3.8 g
- Tłuszcz
- 11.5 g
- Węglowodany
- 20.8 g
- Błonnik
- 3.5 g