![Easy brioche Easy brioche](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/C0AA7493-01B0-4EFB-9AD2-D41BA6D9B95D/Derivates/E10F5A74-95D5-4DCC-97B0-80EF24A28B27.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g unsalted butter, softened, plus extra for greasing
- 30 g white sugar
- 330 g milk
- 3 tsp dried instant yeast
- 650 g baker's flour, plus extra for dusting
- 1 egg
- 1 tsp salt
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1204.2 kJ / 286.7 kcal
- Białko
- 8.1 g
- Węglowodany
- 43.9 g
- Tłuszcz
- 8.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.9 g
- Błonnik
- 2.3 g
- Sód
- 208.5 mg
Alternatywne przepisy
Mantou buns
1 godz. 30 min
Potato Buns
3sa
Soft butter rolls
1sa 50 dk
Super Soft Butter And Milk Buns
2 godz. 40 min
Buttermilk bread
2sa
Sarawak Ragi Huat Kuih (White Yeasted Steamed Cupcakes)
51 godz. 50 min
Rice crackers
55 Min
Brioche burger buns
2sa 10 dk
Hazelnut chocolate brioche
2sa
Sultana, apple and custard pastries
2 godz. 40 min
Hokkaido Milk Loaf
4h 20min
Herb and garlic pull-apart bread
1 Std. 35 Min