Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte à brioche
- 20 g de levure boulangère fraîche
- 50 g d'eau
- 1 c. à soupe de sucre en poudre
- 1 c. à café de sel
- 200 g de beurre demi-sel, coupé en morceaux
- 650 g de farine de blé, et un peu pour fariner
- 4 œufs
- 120 g de lait concentré non sucré
La dorure
- 1 jaune d'œuf
- 1 c. à soupe de lait
- 1 c. à café d'extrait naturel de vanille
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1847.7 kJ / 445.3 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 50.3 g
- Tłuszcz
- 21.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 2.4 g
- Sód
- 0 mg
Alternatywne przepisy
Parmentier de banane plantain au chorizo
1 Std. 25 Min
Tourment d'amour à la goyave
1h 15min
Acras de morue
13h
Glace coco et citron vert
12小时 15 分钟
Tourment d'amour
2 Std.
Croquettes de morue, sauce chien
24h
Féroce d'avocat
30 Min
Gratin de christophine au vivaneau
1 Std. 10 Min
Sauce chien
10 Min
Glace au coco
4u.
Chocolat martiniquais
20min
Acras de morue
24h