Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte à brioche
- 20 g de levure boulangère fraîche
- 50 g d'eau
- 1 c. à soupe de sucre en poudre
- 1 c. à café de sel
- 200 g de beurre demi-sel, coupé en morceaux
- 650 g de farine de blé, et un peu pour fariner
- 4 œufs
- 120 g de lait concentré non sucré
La dorure
- 1 jaune d'œuf
- 1 c. à soupe de lait
- 1 c. à café d'extrait naturel de vanille
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1847.7 kJ / 445.3 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 50.3 g
- Tłuszcz
- 21.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 2.4 g
- Sód
- 0 mg
Alternatywne przepisy
Punch à la noix de coco
45min
Parmentier de banane plantain au chorizo
1 Std. 25 Min
Acras de morue
24h
Pain au piment doux
5h
Glace au coco
4h
Dizé milé (beignets guyanais)
55 min
Tourment d'amour à la goyave
1 Std. 15 Min
Tourment d'amour
2h
Sauce chien
10 Min
Gratin de christophine au vivaneau
1 Std. 10 Min
Acras de morue
13 godz.
Chocolat martiniquais
20 Min