Galette des rois pistacchi e ciliegie

Galette des rois pistacchi e ciliegie

4.5 2 oceny
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 3 godz.
8 porzioni

Składniki

Pasta sfoglia
  • 300 g di farina tipo 00 + q.b.
  • 300 g di burro congelato, a tocchetti
  • 2 pizzichi di sale
  • 150 g di acqua
  • 50 g di ciliegie congelate, denocciolate (vedere varianti)
Ciliegie candite
  • 300 g di ciliegie congelate, denocciolate
  • 100 g di zucchero vanigliato
  • 1 cucchiaino di agar-agar
Crema al pistacchio
  • 200 g di pistacchi al naturale sgusciati e spellati
  • 80 g di zucchero
  • 2 uova
  • 70 g di burro a tocchetti
  • 70 g di panna (min. 30% di grassi)
  • 10 g di liquore alle ciliegie (opcjonalnie)
  • 1 fagiolo secco
Terminare la preparazione
  • 1 uovo leggermente sbattuto

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 805 kcal / 3356 kJ
Białko 12.3 g
Tłuszcz 51.8 g
Węglowodany 70.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...