![Galette des rois ai marroni Galette des rois ai marroni](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/vimdb/106588.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta sfoglia
- 300 g di farina tipo 00 + q.b.
- 300 g di burro congelato, a tocchetti
- 2 pizzichi di sale
- 150 g di acqua
Farcitura
- 150 g di mandorle pelate
- 130 g di zucchero
- 1 cucchiaino di aroma di vaniglia
- 1 uovo
- 100 g di panna (min. 30% di grassi)
Terminare la preparazione
- 250 g di marroni cotti e pelati a tocchetti
- 1 fagiolo secco
- 1 uovo, leggermente sbattuo
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 284 kJ / 683 kcal
- Białko
- 9.5 g
- Węglowodany
- 52 g
- Tłuszcz
- 48 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mini soufflé
1h 15min
Insalata capricciosa
30 min
Mattonella di strüdel
20 Std.
Torta salata multistrato
3 Std. 30 Min
Danesi alle pesche (di Luca Montersino)
Brak ocen
Crema di mele e cioccolato (di Luca Montersino)
25 min
Gelatine di marshmallows
24 Std. 45 Min
Mascarpone
24h 10min
Crocchette con Gorgonzola e salsa alle mele cotogne
10u.
"Finta" cheesecake
1 Std. 55 Min
Baci di dama (senza zucchero)
1 godz. 30 min
Gnocco fritto modenese
35 min