Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta sfoglia
- 300 g di farina tipo 00 + q.b.
- 300 g di burro congelato, a tocchetti
- 2 pizzichi di sale
- 150 g di acqua
Farcitura
- 150 g di mandorle pelate
- 130 g di zucchero
- 1 cucchiaino di aroma di vaniglia
- 1 uovo
- 100 g di panna (min. 30% di grassi)
Terminare la preparazione
- 250 g di marroni cotti e pelati a tocchetti
- 1 fagiolo secco
- 1 uovo, leggermente sbattuo
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 284 kJ / 683 kcal
- Białko
- 9.5 g
- Węglowodany
- 52 g
- Tłuszcz
- 48 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Budino al cioccolato bianco e caramello
24h 30min
Salame di manzo al Montasio con contorno di porcini
1h 50min
Crème caramel
3 Std. 45 Min
Panna cotta
6 Std. 30 Min
Budino uova e latte al caramello
1h 30min
Galette des rois al limone
2h 30min
Charlotte di cioccolato e vaniglia
11 Std. 20 Min
Budino di ricotta
5h 45min
Pannacotta di foie gras con composta di fichi e mele
3 godz.
Nadalin
6 Std. 30 Min
Agnolotti del plin
10 Std. 30 Min
Panna cotta al caffè
4h 20min