口水鸡

口水鸡

4.7 9 rating
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 30 min
4 人份

Składniki

  • 600 克
  • 全鸡腿 (约2个全鸡腿),带皮,去骨
    500 克
  • ½ 茶匙
  • 新鲜姜
    3 片
  • 青葱 切成4公分长
    1 小支
  • 蒜瓣
    2 个
  • 辣椒油
    3 汤匙
  • 酱青
    1 汤匙
  • 白醋
    1 茶匙
  • 1 茶匙
  • 辣椒干 去籽,切成 1公分长
    2 条
  • 绍兴花雕酒
    1 茶匙
  • 麻油
    ½ 茶匙
  • 新鲜芫荽 只取叶片,装饰用
    1 小支
  • 白芝麻 烤香,装饰用
    1 小撮

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 人份

Białko 15 g
Kalorie 1372 kJ / 327 kcal
Tłuszcz 28 g
Węglowodany 4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...