Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g d'oignon, coupé en deux
- 20 g d'huile d'olive
- 15 g de levure boulangère fraîche
- 150 g d'eau, et un peu pour la cuisson
- 140 g de farine de blé, type 55, et un peu pour le plan de travail
- 130 g de farine de blé semi-complet, type 110
- ½ c. à café rase de sel
- 100 g d'olives vertes, dénoyautées
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 894 kJ / 212 kcal
- Białko
- 5.7 g
- Węglowodany
- 32.5 g
- Tłuszcz
- 6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pain ciabatta
3h 45min
Petits pains aux tomates confites et aux herbes aromatiques
3u. 40min
Baguette express
2h 35min
Miniviennoiseries express
5h 20 min
Focaccia aux olives
3 Std.
Olivettes
1h 45 min
Fougasse au romarin
3h 25min
Baguette tradition et baguette épi
5h 15min
Gressins à la fleur de sel, bacon et thym
1h 45 min
Ficelles apéro (Plaisir)
1h 15 min
Fougasse à la tomate et au chorizo
3h 20 min
Ficelle apéro aux lardons et au comté
3h 45min