Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g de mantequilla a temperatura ambiente
- 160 g de azúcar
- 1 cucharadita colmada de canela molida
- 1 cucharadita de clavo molido
- 1 cucharadita de nuez moscada molida
- 300 g de manzanas Golden peladas, sin pepitas y en trozos
- 2 cucharaditas de zumo de limón
- 300 g de harina de repostería
- 3 huevos
- 1 cucharadita de sal
- 1 cucharadita de bicarbonato
- 110 g de pasas sin semillas
- 70 g de nueces peladas
- Wartości odżywcze
- na 1 rebanada
- Kalorie
- 1305 kJ / 312 kcal
- Białko
- 5.63 g
- Węglowodany
- 40.72 g
- Tłuszcz
- 14.09 g
- Błonnik
- 2.23 g
Alternatywne przepisy
Crumble de coco y manzana
50min
Bizcocho invertido con ciruelas rojas
1h
Bizcocho de calabacín
1h 30min
Cake de arándanos
1h 30min
Clafouti de cerezas
1h 20min
Peras con crumble de coco y avellanas
45min
Cake de pasas al ron
10 godz.
Bizcocho especiado de ciruelas pasas
2h
Compota de manzana con cobertura de bizcocho
50min
Cake de plátano y nueces pacanas
50min
Cookies de dátiles, café y nueces
50min
Bizcocho de plátano y nueces
40min