Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g de leche
- 200 g de chocolate fondant para postres (50% cacao) en trozos
- 2 yemas de huevo
- 40 g de vino dulce
- 20 g de mantequilla
- 50 g de nueces peladas en trozos pequeños (y alguna más para decorar)
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1661 kJ / 397 kcal
- Białko
- 7.7 g
- Węglowodany
- 25.1 g
- Tłuszcz
- 29.5 g
- Błonnik
- 6.7 g
Alternatywne przepisy
Flan de chocolate y leche condensada
1h 25min
Crema de chocolate y café con helado de vainilla
4h 20 phút
Helado de dulce de leche
12h 20min
Mousse de chocolate
3j 20 menit
Falso cheesecake con streusel de chocolate
3h 15min
Bombones de fresa
35min
Bombón helado de chocolate
5 godz.
Crema de chocolate
2 Std. 10 Min
Natillas de naranja con chocolate
2h 15min
Flan 3 chocolates
1 godz. 45 min
Crema catalana de chocolate
40min
Flan de dulce de leche
6h 10 min