Argentinische Empanadas mit Huhn

Argentinische Empanadas mit Huhn

4.7 357 ocen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 3 godz. 40 min
14 Stück

Składniki

Empanada Teig
  • Wasser
    100 g
  • Butter in Stücken
    175 g
  • Salz
    ½ TL
  • Weizenmehl, glatt etwas mehr zum Bemehlen
    350 g
  • Backpulver
    1 TL
  • Ei (Größe M)
    1
Füllung und Fertigstellung
  • Zwiebeln halbiert
    60 g
  • Knoblauchzehe halbiert
    1
  • Hühnerbrustfilets, ohne Haut in Stücken (3 cm)
    240 g
  • roter Paprika (ca. 150 g), in Stücken
    1
  • grüne Oliven, entkernt
    8
  • Olivenöl
    30 g
  • Tomatenmark
    1 EL
  • Paprikapulver, geräuchert
    1 ½ TL
  • Kreuzkümmel, gemahlen
    1 TL
  • Salz
    1 TL
  • schwarzer Pfeffer, frisch gemahlen
    ½ TL
  • Milch zum Bestreichen

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Stück

Białko 8 g
Kalorie 961 kJ / 230 kcal
Tłuszcz 14 g
Błonnik 1 g
Węglowodany 19 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...