![Vegetarische Dim Sum "Shumai" Vegetarische Dim Sum "Shumai"](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/7DBE193E-55F6-45F3-9C58-F6E5D6A27D89/Derivates/5C686088-1015-4A64-8010-2B593BE80033.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Shumai-Teig
- 50 g Wasser
- 180 g Mehl und etwas mehr zum Bemehlen
- 1 Ei
Füllung und Fertigstellung
- 400 g frische Pilze, gemischt (z.B. Shiitake, Champignons, Pfifferlinge)
- 5 g Ingwer, frisch, in dünnen Scheiben
- 50 g Möhren, in Stücken
- 30 g Öl
- Öl zum Einfetten
- 120 g Reis
- ½ TL Salz
- 1 TL Zucker
- 2 TL Sojasauce
- 500 g Wasser
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 172 kJ / 41 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 6 g
- Tłuszcz
- 1 g
- Błonnik
- 0.5 g
Alternatywne przepisy
Gua Bao - gedämpfte Buns mit Schmorfleisch
2 godz. 50 min
Sushireis
1h 30min
Misosuppe mit Gemüse
40 min
Summer Rolls
45 min
Buns gefüllt mit Schweinefleisch (Nikuman)
2h
Vegetarische Samosas aus dem Backofen
2 Std. 15 Min
Summer Rolls mit Korianderdip
1h
Dim Sum 'Shumai'
2h
Frittierte Frühlingsrollen
1h
Frühlingsrollen
2h 10 min
Knuspriger koreanischer Tofu
1h 20min
Blumenkohl Buffalo Style
1h