Gulaschsuppe

Gulaschsuppe

4.3 2.6K ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
4 Portionen

Składniki

  • Zwiebeln halbiert
    200 g
  • Knoblauchzehe
    1
  • Öl
    40 g
  • Rindergulasch in Würfeln (ca. 2 cm)
    500 g
  • Tomatenmark
    30 g
  • Tomaten gewürfelt (2-3 cm)
    240 g
  • Wasser
    760 g
  • Gewürzpaste für Fleischbrühe, selbst gemacht
    1 geh. TL
    1 Würfel Fleischbrühe (für 0,5 l)
  • Salz
    1 TL
  • Pfeffer
    ½ TL
  • Paprika edelsüß
    2 EL
  • Paprika rosenscharf
    1 TL
  • Kümmel
    ½ TL
  • Majoran
    1 EL
  • Lorbeerblatt, getrocknet
    1
  • Tabasco nach Geschmack
  • Mehl
    30 g
  • rote Paprika in Streifen (ca. 1 cm)
    200 g
  • grüne Paprika in Streifen (ca. 1 cm)
    200 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 32 g
Kalorie 2067 kJ / 493 kcal
Tłuszcz 23 g
Błonnik 9.3 g
Węglowodany 40 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...