![Gulaschsuppe Gulaschsuppe](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/F91919C8-199E-49BF-A42C-FD12B961877C/Derivates/7DF2B4D6-02C1-442E-80F1-FB4528CE747D.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g Zwiebeln, halbiert
- 1 Knoblauchzehe
- 40 g Öl
- 500 g Rindergulasch, in kleinen Würfeln (ca. 2 cm)
- 30 g Tomatenmark
- 3 Tomaten, gewürfelt
- 760 g Wasser
-
1
Würfel Fleischbrühe (für 0,5 l)
lub 1 geh. TL Gewürzpaste für Fleischbrühe, selbst gemacht - 1 TL Salz
- ½ TL Pfeffer
- 2 EL Paprika edelsüß
- 1 TL Paprika rosenscharf
- ½ TL Kümmel
- 1 EL Majoran
- 1 Lorbeerblatt, getrocknet
- Tabasco nach Geschmack
- 30 g Mehl
- 200 g rote Paprika, in Streifen (ca. 1 cm)
- 200 g grüne Paprika, in Streifen (ca. 1 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2067 kJ / 493 kcal
- Białko
- 32 g
- Węglowodany
- 40 g
- Tłuszcz
- 23 g
- Błonnik
- 9.3 g
Alternatywne przepisy
Paprika-Rindfleisch-Eintopf
50 Min
Rindfleischeintopf
1h 40min
Ungarische Gulaschsuppe
2 godz.
Gulaschsuppe (mit Messerabdeckung)
1 godz. 30 min
Chili con carne
40 Min
Gulaschsuppe
1ωρ. 5 λεπτ.
Ungarisches Paprikagulasch
1sa 20 dk
Rindfleisch Stroganoff mit Kartoffeln
1ωρ. 10 λεπτ.
Italienisches Gulasch
2 godz.
Gulaschtopf "Palermo" mit Gnocchi
1 godz. 25 min
Gulasch-Kartoffel-Topf
1 Std.
Paprikagulasch
1 godz. 25 min