Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 Chilischote, halbiert, entkernt
- 1 Zwiebel, halbiert
- 2 Knoblauchzehen
- 30 g Öl
- 2 Paprika, gemischt (350 g), geviertelt
- 400 g Rinderhackfleisch
- 100 g Rotwein
- 50 g Wasser
- 50 g Tomatenmark
- 1 Dose stückige Tomaten (400 g)
-
2
Dosen Kidneybohnen (à 400 g), abgetropft
lub 2 Dosen Chili-Bohnen (à 420 g), abgetropft - 1 Dose Mais (Abtropfgew. 140 g), abgetropft
- 2 Lorbeerblätter, frisch
-
1
geh. TL Gewürzpaste für Fleischbrühe, selbst gemacht
lub 1 Würfel Fleischbrühe (für 0,5 l) - 1 ½ TL Salz
- ½ TL Pfeffer
- 1 - 2 Prisen Cayenne-Pfeffer
- 6 TL Crème fraîche
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1517 kJ / 362 kcal
- Białko
- 25 g
- Węglowodany
- 24 g
- Tłuszcz
- 18 g
- Błonnik
- 11.7 g
Alternatywne przepisy
Chili con Carne
50min
Ungarisches Paprikagulasch
1 godz. 20 min
Serbisches Reisfleisch
2 Std. 50 Min
Tomaten-Basilikum-Hähnchen
35 min
Gulaschsuppe
1 godz. 15 min
Chili con Crema
45 min
Gefüllte Paprikaschoten
50min
Paprika-Rindfleisch-Eintopf
50min
Gulaschsuppe (mit Messerabdeckung)
1 godz. 30 min
Hähnchen-Chili
40 min
Mexikanischer Feuertopf
45 min
Paprika-Hack-Kartoffeln
55 min