Ramen japonés

Ramen japonés

4.4 138 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
4 porciones

Składniki

  • de panceta de cerdo, sin ahumar
    400 g
  • dientes de ajo pelados
    3
  • de salsa de soya
    60 g
  • de aceite de ajonjolí
    10 g
  • de agua
    2000 g
  • de pasta para ramen
    375 g
  • de espinaca baby fresca
    100 g
  • de caldo de pollo
    750 g
  • de vinagre de arroz negro
    1 cdita
  • de jengibre (3 mm)
    2 rebanadas
  • de paprika picante
    ½ cdita
    ½ cdita de paprika
  • huevos
    2
  • de alga nori cortada en rectángulos (6 trozos por hoja)
    2 hojas
  • de elote desgranado, en lata
    4 cdas
  • cebollas cambray en rebanadas, para decorar
    2
  • de ajonjolí tostado
    2 cdita

Wartości odżywcze na 1 porción

Kalorie 1077 kcal / 4507 kJ
Białko 66 g
Tłuszcz 50 g
Węglowodany 88 g
Błonnik 4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...