Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 15 g de hojas de cilantro, frescas
- 40 g de cebolla morada, en trozo
- 1 chile serrano, sin tallo ni semillas
- 180 g de pepino, sin semillas, ni piel y en trozos
- 315 g de filete de huachinango, cortado en trozos de 3 cm, semi congelado
- 300 g de camarón pacotilla, cortado en trozos de 2 cm
- 200 g de jugo de limón verde, recién exprimido
- 1 ½ cdita de sal fina
- 120 g de jitomates cherry
- 150 g de mango, solamente la pulpa cortada en cubos
- 40 g de aceite de oliva extra virgen
- galletas saladas, para acompañar
- Wartości odżywcze
- na 1 porciones
- Kalorie
- 872 kJ / 208 kcal
- Białko
- 14 g
- Węglowodany
- 20 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Carne molida
35 dk
Puré de papa
50 dk
Ceviche de camarón
2h
Ceviche peruano
1h 15min
Camarones al ajillo
25 min
Guacamole
10 Min
Tartar de res con alcaparras, cebolla morada y aioli de jitomates deshidratados
1h 25min
Camarones con chicharrón y salsa de mango
40 dk
Ceviche de pescado
3 Std. 25 Min
Ceviche blanco
30 Min
Aderezo de cilantro
5 menit
Camarones al mojo de ajo
20 dk