Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Mürbeteig (siehe Tipp)
- 50 g Zucker
- 180 g Butter, in Stücken, etwas mehr zum Einfetten
- 330 g Weissmehl
- 2 Eier
- 1 Prise Salz
Ganache
- 430 g weisse Schokolade, in Stücken (2 cm)
- 150 g Vollrahm
Zuckerglasur und weisses Kreuz
- 500 g Zucker
- 60 g Wasser
- 2 Pck. Lebensmittelfarbe, flüssig, rot, (ca. 40 g)
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 2659 kJ / 635 kcal
- Białko
- 6.3 g
- Węglowodany
- 88 g
- Tłuszcz
- 28 g
- Tłuszcz nasycony
- 17 g
- Błonnik
- 1.1 g
- Sód
- 46 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Schinkengipfeli
35 min
Poulet-Curry-Salat
30 min
Früchte-Nussbrötli
3 godz. 5 min
Getränkter Zitronencake
1h 30min
Avocado-Mayonnaise
15 min
Ebly-Salat mit Gemüsevinaigrette
35 min
Risotto milanese
30 min
French Dressing
20 min
Schnelles Indian Butter Chicken
45 min
Teigtäschchen mit Zucchetti und Poulethackfleisch
1h 10min
Rosmarin Focaccia
2h 30min
Getränkter Orangencake
1h 30min