Urządzenia i Akcesoria
Meitschibei
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
8 Stücke
Składniki
Teig
-
Butter weich, in Stücken70 g
-
Milch150 g
-
1 Päckchen Trockenhefe, (ca. 7 g)Hefe zerbröckelt (ca. 20 g)½ Würfel
-
Zucker30 g
-
Mehl300 g
-
Salz½ TL
Füllung
-
Haselnüsse ganz300 g
-
Zucker120 g
-
Butter weich20 g
-
Wasser50 g
-
Zimt, gemahlen½ TL
-
Ei verklopft, zum Bestreichen1
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
12 g
Kalorie
2349 kJ /
561 kcal
Tłuszcz
35 g
Węglowodany
49 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
En Guete, Schwiiz!
95 Przepisów
Szwajcaria
Szwajcaria
Może spodoba Ci się również...
Aprikosenwähe
1 Std. 10 Min
1.- August-Weggen
1 Std. 10 Min
Heller Mississippi-Cake
1 Std. 15 Min
Dreikönigskuchen mit Sultaninen
1 Std. 55 Min
Basler Läckerli
1 Std. 10 Min
Dreikönigskuchen
2 Std. 15 Min
Tessinerli
1 Std. 50 Min
Chäschüechli (Käseküchlein)
50 Min
Nuss-Stängeli
1 Std. 50 Min
Aargauer Rüeblitorte
2 Std.
Apfelwähe
1 Std. 15 Min
Weggli
2 Std. 5 Min