Urządzenia i Akcesoria
Meitschibei
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
8 Stücke
Składniki
Teig
-
Butter weich, in Stücken70 g
-
Milch150 g
-
1 Päckchen Trockenhefe, (ca. 7 g)Hefe zerbröckelt (ca. 20 g)½ Würfel
-
Zucker30 g
-
Mehl300 g
-
Salz½ TL
Füllung
-
Haselnüsse ganz300 g
-
Zucker120 g
-
Butter weich20 g
-
Wasser50 g
-
Zimt, gemahlen½ TL
-
Ei verklopft, zum Bestreichen1
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
12 g
Kalorie
2349 kJ /
561 kcal
Tłuszcz
35 g
Węglowodany
49 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
En Guete, Schwiiz!
95 Przepisów
Szwajcaria
Szwajcaria
Może spodoba Ci się również...
1.- August-Weggen
1 godz. 10 min
Osterkuchen
1 godz. 45 min
Heller Mississippi-Cake
1 godz. 15 min
Tessinerli
1 godz. 50 min
Dreikönigskuchen
2 godz. 15 min
Bretzeli
2 godz. 30 min
Dreikönigskuchen mit Sultaninen
1 godz. 55 min
Chräbeli
24 godz.
Nuss-Stängeli
1 godz. 50 min
Weggli
2 godz. 5 min
Luzerner Lebkuchen
55 min
Herbstlicher Tirolercake
1 godz. 30 min