Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g Mandeln
- 250 g Mehl, und etwas mehr zum Auswallen
- ½ TL Salz
- 150 g Zucker
- 125 g Butter, kalt, in Stücken
- 125 g Crème fraîche
-
150
g Ziger
lub 150 g frischer Ricotta - ½ TL Zimt, gemahlen
- 2 EL Sultaninen
- 1 EL Zitronensaft
- 2 EL Wasser, für die Ränder
-
2000
g Frittieröl
lub 2000 g Kokosfett
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1520 kJ / 363 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 30 g
- Tłuszcz
- 24 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Käse-Spätzli
1h 10min
Nidletäfeli
2 godz.
Schoggi-Crème
3 godz. 15 min
Brönnti Creme (Gebrannte Creme)
4 Std. 50 Min
Knöpfli
50 Min
Osterkuchen
1h 45min
Bretzeli
2 Std. 30 Min
Schoggi-Caramel-Mousse
4h 30min
Schenkeli
1 Std. 35 Min
Rosmarin Focaccia
2 Std. 30 Min
Basler Läckerli
1h 10min
Spitzbuben mit Glühweingelee
2 godz. 40 min