Urządzenia i Akcesoria
Zigerkrapfen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
12 Stücke
Składniki
-
Mandeln100 g
-
Mehl und etwas mehr zum Auswallen250 g
-
Salz½ TL
-
Zucker150 g
-
Butter kalt, in Stücken125 g
-
Crème fraîche125 g
-
150 g frischer RicottaZiger150 g
-
Zimt, gemahlen½ TL
-
Sultaninen2 EL
-
Zitronensaft1 EL
-
Wasser für die Ränder2 EL
-
2000 g KokosfettFrittieröl2000 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
6 g
Kalorie
1520 kJ /
363 kcal
Tłuszcz
24 g
Węglowodany
30 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
En Guete, Schwiiz!
95 Przepisów
Szwajcaria
Szwajcaria
Może spodoba Ci się również...
Speckzopf mit Zwiebelsprossen
2 godz. 10 min
Zitronen-Glace
12 godz. 30 min
Nidletäfeli
2 godz.
Basler Mehlsuppe
1 godz. 10 min
Zuger Kirschtorte
4 godz.
Schenkeli
1 godz. 35 min
Emmentaler Meringues
2 godz. 15 min
Nidelwähe (Rahmkuchen)
45 min
Bretzeli
2 godz. 30 min
Chäschüechli (Käseküchlein)
50 min
Chräbeli
24 godz.
Mailänderli
3 godz.