Zigerkrapfen

Zigerkrapfen

4.6 5 ocen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
12 Stücke

Składniki

  • Mandeln
    100 g
  • Mehl und etwas mehr zum Auswallen
    250 g
  • Salz
    ½ TL
  • Zucker
    150 g
  • Butter kalt, in Stücken
    125 g
  • Crème fraîche
    125 g
  • Ziger
    150 g
    150 g frischer Ricotta
  • Zimt, gemahlen
    ½ TL
  • Sultaninen
    2 EL
  • Zitronensaft
    1 EL
  • Wasser für die Ränder
    2 EL
  • Frittieröl
    2000 g
    2000 g Kokosfett

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Stück

Białko 6 g
Kalorie 1520 kJ / 363 kcal
Tłuszcz 24 g
Węglowodany 30 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...