Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Masa quebrada dulce
- 130 g de harina de repostería
- ¼ cucharadita de sal
- 30 g de azúcar moreno
- 110 g de mantequilla fría, en trozos
Nubes al aroma de vainilla
- 30 g de pistachos pelados (sin sal)
- 30 g de coco rallado para espolvorear
- 200 g de agua fría
- 1 sobre de gelatina neutra en polvo (10 g)
- 150 g de azúcar
- ¼ cucharadita de sal
- 100 g de azúcar glas
- 1 cucharadita de levadura química en polvo
-
1
cucharadita de vainilla líquida
lub 1 cucharadita de esencia de pistacho - 4 - 6 gotas de colorante alimentario verde
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 613 kJ / 147 kcal
- Białko
- 1.4 g
- Węglowodany
- 17.5 g
- Tłuszcz
- 7.9 g
- Błonnik
- 11.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Milhojas de crema y toffee
2 Std. 30 Min
Cannelés
26 Std.
Pasteles de chocolate y vainilla
11 Std.
Tarta de Linz (Linzertorte)
1 Std.
Tarta Saint-Honoré
3 Std.
Tortilla Alaska
1 Std. 15 Min
Cremadillos
3h 50min
Mierensinas
1 Std. 10 Min
Trufas de chocolate blanco al cava
3 Std.
Savarin rápido al ron
1 Std. 30 Min
Cheesecake de natillas y merengue
1 Std. 30 Min
Hojaldrinas de naranja
2h