Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 cucharadas de pan rallado (para espolvorear los moldes)
- 400 g de harina de repostería
- 250 g de azúcar
- 100 g de mantequilla a temperatura ambiente (y un poco más para los moldes)
- 1 cucharadita de canela molida
- ½ cucharadita de clavo molido
- 1 cucharadita de bicarbonato
- 1 cucharadita de levadura química en polvo
- 2 huevos
- 250 g de cerveza negra
- 1 cucharada de azúcar glas para espolvorear
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 1226 kJ / 293 kcal
- Białko
- 4.78 g
- Węglowodany
- 47.51 g
- Tłuszcz
- 8.35 g
- Błonnik
- 1.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Trenzas de avellana
1 Std. 45 Min
Brioche de chocolate y avellana
2 Std. 20 Min
Pastas de albaricoque y matcha
4 Std.
Melindres (Galicia)
1 Std.
Pastas de té rellenas de mermelada
50 Min
Caracolas de canela
2 Std.
Muffins de chocolate con corazón de frambuesa
1 Std. 15 Min
Bundt cake de especias
2 Std.
Bizcocho de té matcha (Matcha kasutera) - Japón
1 Std.
Tarta de castaña
3 Std. 15 Min
Galletas de chocolate craqueladas
4 Std.
Tarta con bizcocho de cerveza negra
3h 30min