Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 huevos
- 1 yema de huevo
- 230 g de masa de hojaldre (1 lámina de aprox. 25x30 cm)
- 250 g de leche
- 40 g de azúcar
- 30 g de harina de repostería
- 1 cucharadita de azúcar vainillado
- 1 plátano en rodajas
- 1 naranja (en gajos, pelados a vivo)
- 50 g de frutos rojos frescos variados (arándano, frambuesa, moras, etc)
- 50 g de mermelada de albaricoque
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1354 kJ / 324 kcal
- Białko
- 7.28 g
- Węglowodany
- 37.3 g
- Tłuszcz
- 16.11 g
- Błonnik
- 2.03 g
Alternatywne przepisy
Magdalenas de nata
1h
Tronquitos de turrón
1 Std. 40 Min
Tarta Sacher
3 Std.
Rosa de hojaldre y manzana
45min
Pastel de turrón y chocolate
3 Std. 50 Min
Lanzón de San Jorge (Aragón)
3h 40min
Panna cotta de turrón de Jijona
3h 10min
Tarta mousse de limón
4h 30min
Flan de turrón
3h 40min
Tarta de manzana con glaseado de albaricoque
1h 10min
Tarta de hojaldre con crema pastelera y kiwi
2j 30 menit
Tarta de queso estilo "La Viña"
2h