Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Esponja
- 80 g de leche
- 10 g de levadura prensada fresca
- 1 cucharadita de azúcar
- 130 g de harina de repostería
Masa
- 150 g de azúcar
- 8 - 10 tiras de piel de naranja (sin nada de parte blanca)
- 4 - 6 tiras de piel de limón (sin nada de parte blanca)
- 70 g de leche
- 70 g de mantequilla (a temperatura ambiente)
- 2 huevos
- 20 g de levadura prensada fresca
- 450 g de harina de fuerza
- 1 pellizco de sal
Decoración
- 10 huevos duros teñidos
- 1 huevo batido (para pintar la masa)
- 40 g de azúcar para espolvorear
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 1631 kJ / 390 kcal
- Białko
- 9.23 g
- Węglowodany
- 69.08 g
- Tłuszcz
- 8.56 g
- Błonnik
- 2.59 g
Alternatywne przepisy
Buñuelos de viento de calabaza
1h 10min
Mandonguilles de abadejo
1u.
Coca de verduras
40min
Coca de verduras
30min
Gazpacho de mero
1h 10min
Toña alicantina (Comunidad Valenciana)
2h 30min
Masa para cocas
1u.
Arroz al horno
1u. 45min
Coca de llanda
40min
Coca de mollitas
40min
Ensaimadas individuales
9h
Horchata
8h 10min