Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Esponja
- 80 g de leche
- 10 g de levadura prensada fresca
- 1 cucharadita de azúcar
- 130 g de harina de repostería
Masa
- 150 g de azúcar
- 8 - 10 tiras de piel de naranja (sin nada de parte blanca)
- 4 - 6 tiras de piel de limón (sin nada de parte blanca)
- 70 g de leche
- 70 g de mantequilla (a temperatura ambiente)
- 2 huevos
- 20 g de levadura prensada fresca
- 450 g de harina de fuerza
- 1 pellizco de sal
Decoración
- 10 huevos duros teñidos
- 1 huevo batido (para pintar la masa)
- 40 g de azúcar para espolvorear
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 1631 kJ / 390 kcal
- Białko
- 9.23 g
- Węglowodany
- 69.08 g
- Tłuszcz
- 8.56 g
- Błonnik
- 2.59 g
Alternatywne przepisy
Coca de verduras
40min
Almoixàvenas
1h 30min
Mandonguilles de abadejo
1h
Toña alicantina (Comunidad Valenciana)
2h 30min
Masa para cocas
1h
Buñuelos de viento de calabaza
1 Std. 10 Min
Pastissets de Tortosa (Cataluña)
2h
Gazpacho de mero
1 Std. 10 Min
Coca de mollitas
40min
Arroz al horno
1h 45min
Coca de llanda
40min
Ensaimadas individuales
9 Std.