Wersje kompatybilne
Mousse de turrón con galleta crujiente de cereales y chocolate
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Mousse de turrón
- 2 claras de huevo
- 300 g de nata (35% de grasa)
- 2 yemas de huevo
- 2 hojas de gelatina (hidratadas en agua fría y escurridas)
- 200 g de turrón de Jijona blando (en trozos)
Galletas crujientes de cereales y chocolate
- 100 g de chocolate fondant para postres (50% cacao)
- 15 - 20 g de copos de maíz (p. ej. Corn Flakes®)
- 50 g de azúcar
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 2030 kJ / 486 kcal
- Białko
- 9.56 g
- Węglowodany
- 33.7 g
- Tłuszcz
- 34.71 g
- Błonnik
- 4.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Natillas de chocolate blanco con nata de cítricos
1j 25 menit
Milhojas de turrón y crema de anís
11 godz.
Delicia de jijona con corazón de mango
13h 10min
Tarta a los tres chocolates
4 Std. 40 Min
Tarta de chocolate blanco
8h 15 min
Panna cotta de turrón de Jijona
3h 10min
Tarta mousse de piña
6h 30 min
Pastel de turrón y chocolate
3j 50 menit
Flan de chocolate blanco
12h 20min
Panna cotta de caramelos para dos
3 Std. 40 Min
Tarta mousse de limón
4j 30 menit
Flan de turrón
3 Std. 40 Min