Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g de leche
- 30 g de harina de repostería
- 2 huevos
- 1 yema de huevo
- 50 g de azúcar
- 1 chorrito de vainilla líquida
- 1 lámina de masa de hojaldre rectangular
- 3 - 4 kiwis pelados y cortados en rodajas
-
1
cucharada de jalea de manzana
lub 1 cucharada de mermelada de albaricoque diluida en agua (para dar brillo) -
2 - 3
frambuesas frescas (opcjonalnie)
lub 2 - 3 frambuesas congeladas para decorar (opcjonalnie) - 2 - 3 hojas de menta fresca para decorar (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1185 kJ / 284 kcal
- Białko
- 4.1 g
- Węglowodany
- 26.4 g
- Tłuszcz
- 17.2 g
- Błonnik
- 1 g
Alternatywne przepisy
Tarta Sacher
3h
Coca de hojaldre con crema catalana y gelatina de moscatel (Cataluña)
3 Std. 50 Min
Tronco de Navidad
8h 30min
Minitartas San Marcos con trufa
3h
Pastel de turrón y chocolate
3 Std. 50 Min
Milhojas con crema pastelera y nata
1h
Tarta mousse de limón
4 godz. 30 min
Tarta de queso japonesa
1h
Tarta San Marcos
4h
Nata de trufa
8h 15min
Tarta de hojaldre y frutas frescas
40min
Tarta de manzana con glaseado de albaricoque
1h 10min