Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Shortcrust Pastry
- 200 g plain flour, plus extra for dusting
- 80 g unsalted butter, cold, diced (2 cm)
- 50 g water, cold
- 1 pinch fine sea salt
Filling
- 80 g onions, cut in pieces
- 350 g chicken breasts, skinless, sliced (1 cm)
- 220 g water
- ½ chicken stock cube (for 0.5 l)
- 1 dried bay leaf
Sauce
- 25 g unsalted butter, diced
- 25 g plain flour
- 150 g milk
- ½ tsp fine sea salt, or to taste
- ¼ tsp ground white pepper, or to taste
- 80 g white asparagus, cooked, sliced (2 cm)
- 1 Tbsp fresh parsley leaves, roughly chopped, for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1122 kJ / 267 kcal
- Białko
- 14 g
- Węglowodany
- 22 g
- Tłuszcz
- 12 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Honey Mustard Baked Chicken and Garlic Cauliflower Purée
50 min
Chicken breasts pizzaiola
55 min
Prawn and Asparagus Basil Ravioli
2h 30min
Crab Briks
35 min
Quiche Lorraine
45 min
Pork tenderloin with mustard sauce
30 min
Oriental Pork Meatballs with Noodles
1h
Sous-vide Chicken Ballotine with Red Pepper Sauce
2 godz. 10 min
Chicken and Pepper Souvlaki with Rice
1h 5min
Chicken Florentine Involtini - Involtini di pollo alla fiorentina
50 min
Chicken and Spinach Lasagne
1h 15min