Urządzenia i Akcesoria
Potato Farls
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
8 pieces
Składniki
-
water for steaming800 g
-
floury potatoes (e.g. Maris Piper, King Edward or Desiree), peeled, cut in pieces (3 cm)500 g
-
fresh chives cut in lengths (2 cm)6
-
unsalted butter plus extra for frying50 g
-
plain flour plus extra for dusting50 g
-
baking powder¼ tsp
-
fine sea salt¼ tsp
-
ground black pepper2 pinches
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 piece
Sód
78.8 mg
Białko
2 g
Kalorie
486.6 kJ /
116.3 kcal
Tłuszcz
5.2 g
Błonnik
1.6 g
Tłuszcz nasycony
3.2 g
Węglowodany
15.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Salmon Fishcakes
1 godz. 50 min
Hawaiian Bread Rolls
3 godz.
Spiced Carrot Fritters with Yoghurt Dip
1 godz. 30 min
Bagels with Egg and Bacon Jam
3 godz. 20 min
Supplì (Roman Rice Croquettes)
50 min
Rice pudding
1 godz.
Chocolate syrup
20 min
Coconut and Chocolate Easter Cake
3 godz.
Polenta Cake
1 godz.
Cheese and Basil Knots
1 godz. 30 min
Spiced Grape Refresher
2 godz. 15 min
Mozzarella Stuffed Flatbread
45 min