Urządzenia i Akcesoria
Potato Farls
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
8 pieces
Składniki
-
water for steaming800 g
-
floury potatoes (e.g. Maris Piper, King Edward or Desiree), peeled, cut in pieces (3 cm)500 g
-
fresh chives cut in lengths (2 cm)6
-
unsalted butter plus extra for frying50 g
-
plain flour plus extra for dusting50 g
-
baking powder¼ tsp
-
fine sea salt¼ tsp
-
ground black pepper2 pinches
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 piece
Sód
78.8 mg
Białko
2 g
Kalorie
486.6 kJ /
116.3 kcal
Tłuszcz
5.2 g
Błonnik
1.6 g
Tłuszcz nasycony
3.2 g
Węglowodany
15.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Spinach and Carrot Muffins
1h
Rustic bread
2h
Potato cakes
45min
Parker Rolls
2h 20min
Chicago-Style Deep Dish Pizza
2h 50min
Sandwich Bread
3h
Indian-style Fish with Yoghurt Sauce, Potatoes and Vegetables
1h
Pea Quiche
1h
Oat and Cashew Pasties
2h 30min
Rye Bread Rolls
4h
Garlic Lobster Ciabatta Pizza - Pizza ciabatta con aragosta all'aglio
11h
Vegetable Spring Rolls
2h 10min