Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 800 g water, for steaming
- 500 g floury potatoes (e.g. Maris Piper, King Edward or Desiree), peeled, cut in pieces (3 cm)
- 6 fresh chives, cut in lengths (2 cm)
- 50 g unsalted butter, plus extra for frying
- 50 g plain flour, plus extra for dusting
- ¼ tsp baking powder
- ¼ tsp fine sea salt
- 2 pinches ground black pepper
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 486.6 kJ / 116.3 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 15.8 g
- Tłuszcz
- 5.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.2 g
- Błonnik
- 1.6 g
- Sód
- 78.8 mg
Alternatywne przepisy
Curry and Coconut Risotto
35min
Rice pudding
1h
Tuna Noodle Bake
1 Std. 20 Min
Bacon and Spring Onion Potato Salad
1h 5min
Cheese Biscuits
30 min
Mango, Passionfruit and Lime Cheesecake
5h 35min
Chicken Involtini with Sun-Dried Tomato Pesto
50min
Ham and Leek Pasta Sauce
30 min
Salt Cod with Spinach and Chickpeas
45 min
Sunday Morning Breakfast Bake
1 Std. 15 Min
Onion Focaccia
3 Std. 20 Min
Potato and Vegetable Salad with Chicken
1 Std. 15 Min