Potato Farls

Potato Farls

3.1 59 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
8 pieces

Składniki

  • water for steaming
    800 g
  • floury potatoes (e.g. Maris Piper, King Edward or Desiree), peeled, cut in pieces (3 cm)
    500 g
  • fresh chives cut in lengths (2 cm)
    6
  • unsalted butter plus extra for frying
    50 g
  • plain flour plus extra for dusting
    50 g
  • baking powder
    ¼ tsp
  • fine sea salt
    ¼ tsp
  • ground black pepper
    2 pinches

Wartości odżywcze na 1 piece

Kalorie 116.3 kcal / 486.6 kJ
Białko 2 g
Tłuszcz 5.2 g
Węglowodany 15.8 g
Błonnik 1.6 g
Tłuszcz nasycony 3.2 g
Sód 78.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...