Urządzenia i Akcesoria
Grießflammeri
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
4 Portionen
Składniki
-
Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt250 g
-
Gelatine2 Blätter
-
Milch250 g
-
Salz1 Prise
-
Vanillezucker selbst gemacht75 g
-
Hartweizengrieß50 g
-
Orangenlikör z.B. Grand Marnier50 g
-
geriebene Orangenschale1 EL
-
geriebene Zitronenschale1 TL
-
Butter zum Einfetten der Förmchen
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
5 g
Kalorie
1735 kJ /
415 kcal
Tłuszcz
24 g
Błonnik
0.9 g
Węglowodany
37 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Pirates Cooking
63 Przepisy
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Bayerische Creme
8 godz.
Orangentarte mit Weinschaumsauce
3 godz. 35 min
Weiße Schoko-Grießflammeri
4 godz. 45 min
Brandteig-Mandel-Streifen
2 godz.
Zimtmousse
5 godz. 40 min
Mohnsoufflés
1 godz.
Kaiserschmarrn
35 min
Rosinen-Quark-Creme mit Pumpernickel
1 godz. 15 min
Birnencreme
3 godz. 30 min
Herzhaftes Zitronen-Sabayon
10 min
Zabaione mit Katzenzungen
1 godz.
Vanillesauce (Creme Anglaise)
15 min