Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g Sahne
- 2 Blätter Gelatine
- 250 g Milch
- 1 Prise Salz
- 75 g Vanillezucker, selbst gemacht
- 50 g Hartweizengrieß
- 50 g Orangenlikör, z.B. Grand Marnier
- 1 EL geriebene Orangenschale
- 1 TL geriebene Zitronenschale
- Butter zum Einfetten der Förmchen
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1735 kJ / 415 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 37 g
- Tłuszcz
- 24 g
- Błonnik
- 0.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Vanillepudding
25min
Weiße Schoko-Grießflammeri
4 godz. 45 min
Schoko-Grießflammeri
5h 20min
Cassata-Creme
20 Min
Quark-Mousse
5h
Apfel-Quark-Trifle
1h 30min
Anis-Birnen aus dem Varoma
35 Min
Joghurtmousse Vanille
2h 30min
Sauce Hollandaise zu Frühlingsgemüse
10 Min
Kaiserschmarrn
35 Min
Bayerische Creme
8u.
Vanillesauce (Creme Anglaise)
15 Min