
Urządzenia i Akcesoria
Grießflammeri
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
4 Portionen
Składniki
-
Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt250 g
-
Gelatine2 Blätter
-
Milch250 g
-
Salz1 Prise
-
Vanillezucker selbst gemacht75 g
-
Hartweizengrieß50 g
-
Orangenlikör z.B. Grand Marnier50 g
-
geriebene Orangenschale1 EL
-
geriebene Zitronenschale1 TL
-
Butter zum Einfetten der Förmchen
Wartości odżywcze na 1 Portion
Kalorie
415 kcal /
1735 kJ
Białko
5 g
Tłuszcz
24 g
Węglowodany
37 g
Błonnik
0.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

Pirates Cooking
63 Przepisy
Niemcy
Niemcy