Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
- 2 Blätter Gelatine
- 250 g Milch
- 1 Prise Salz
- 75 g Vanillezucker, selbst gemacht
- 50 g Hartweizengrieß
- 50 g Orangenlikör, z.B. Grand Marnier
- 1 EL geriebene Orangenschale
- 1 TL geriebene Zitronenschale
- Butter zum Einfetten der Förmchen
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1735 kJ / 415 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 37 g
- Tłuszcz
- 24 g
- Błonnik
- 0.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Vanillepudding
25min
Nougat Crème Brûlée | Banane
7 godz. 35 min
Kaffee-Sabayon
10min
Kirschenmichel mit Vanillesauce
40 Min
Weiße Schoko-Grießflammeri
4h 45min
Schoko-Grießflammeri
5 godz. 20 min
Zimtmousse
5h 40min
Apfel-Quark-Trifle
1 Std. 30 Min
Zabaglione al Prosecco
15min
Vanillesauce für jeden Tag
10min
Bayerische Creme
8 Std.
Vanillesauce (Creme Anglaise)
15min