Urządzenia i Akcesoria
Apfel-Nuss-Torte
Przygotowanie 1 godz. 25 min
Czas całkowity 4 godz. 30 min
12 Stücke
Składniki
Brandteig
-
Wasser150 g
-
Butter in Stücken80 g
-
Salz1 Prise
-
Zucker2 TL
-
Mehl120 g
-
Eier3
Füllung
-
Äpfel geschält, geviertelt und entkernt, in Scheiben (2-3 mm)500 g
-
Zitronensaft30 g
-
Haselnüsse30 g
-
trockener Weißwein (z.B. Riesling)350 g
-
Zucker90 g
-
Vanillepuddingpulver1 Pck.
-
Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt330 g
-
Vanillezucker, selbst gemacht1 EL
-
Sahnesteif1 Pck.
-
Puderzucker2 EL
Poziom trudności
zaawansowany
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
4 g
Kalorie
1335 kJ /
318 kcal
Tłuszcz
18 g
Węglowodany
31 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
ESSEN & TRINKEN 1/2016
43 Przepisy
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Frittierte Labskaus-Nocken
1 godz. 30 min
Kirschendatschi mit Weißbier-Sabayon
3 godz.
Apfel-Mohn-Schichtkuchen
2 godz.
Mango-Joghurt-Eis
12 godz.
Birnen-Obersschnitten
1 godz. 30 min
Glückskuchen
2 godz. 10 min
Apfel-Schmand-Torte
2 godz.
Apfeltarte (upside down)
1 godz. 10 min
Neapolitanischer Kranz
2 godz. 15 min
Marmorkuchen (glutenfrei)
1 godz. 10 min
Birnenkuchen alla Toscana
3 godz. 20 min
Apfel-Karamell-Gugelhupf
1 godz. 30 min