Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- Butter zum Einfetten
- 4 Eier, getrennt
- 200 g Mandeln
- 50 g Cornflakes
- 100 g Milch
- 200 g Zucker
- ½ TL Kardamom
- 1 EL geriebene Zitronenschale
- 350 g Sauerkirschen, frisch oder aus dem Glas, abgetropft, entsteint
- Puderzucker zum Bestäuben
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1019 kJ / 243 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 27 g
- Tłuszcz
- 12 g
Alternatywne przepisy
Zitronen-Gugelhupf
1h 15min
Gedeckter Apfelkuchen
1h 30min
Blitzkuchen
1 Std. 10 Min
Kirsch-Orangen-Kuchen
1h 15min
Nusskuchen
1 Std. 45 Min
Schoko-Nuss-Kuchen mit Mango
2 Std. 40 Min
Pfirsichkuchen vom Blech
1 Std. 10 Min
Birnen-Gewürz-Kuchen
1 Std. 10 Min
Zwetschgendatschi
1 Std. 20 Min
Zwetschgen-Blechkuchen mit Hefe
1 Std. 25 Min
Blechkuchen mit Pflaumen
1h 15min
Apfel-Sandkuchen
1h 30min