Urządzenia i Akcesoria
Mandel-Kirsch-Kuchen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
12 Stücke
Składniki
-
Butter zum Einfetten
-
Eier getrennt4
-
Mandeln200 g
-
Cornflakes50 g
-
Milch100 g
-
Zucker200 g
-
Kardamom½ TL
-
geriebene Zitronenschale1 EL
-
Sauerkirschen frisch oder aus dem Glas, abgetropft, entsteint350 g
-
Puderzucker zum Bestäuben
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
6 g
Kalorie
1019 kJ /
243 kcal
Tłuszcz
12 g
Węglowodany
27 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Möhren-Apfel-Kuchen
1 Std. 30 Min
Nusskuchen
1 Std. 45 Min
Schoko-Nuss-Kuchen mit Mango
2 Std. 40 Min
Kirsch-Orangen-Kuchen
1 Std. 15 Min
Orangen-Möhren-Torte
2 Std.
Gedeckter Apfelkuchen
1 Std. 30 Min
Nuss-Biskuit-Torte mit Himbeersahne
3 Std.
Zitronen-Gugelhupf
1 Std. 15 Min
Schoko-Aprikosen-Kuchen
1 Std. 20 Min
Himmlischer Schokogugelhupf
1 Std. 30 Min
Haselnussgugelhupf (glutenfrei)
2 Std.
Blitzkuchen
1 Std. 10 Min