Urządzenia i Akcesoria
Gebrannte Eierlikörcreme
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
6 Portionen
Składniki
-
Milch80 g
-
Zucker50 g
-
Vanilleschote längs halbiert1
-
Eier getrennt3
-
Sahne200 g
-
Eierlikör100 g
-
Wasser heiß
-
Rohrzucker zum Bestreuenetwas
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
4 g
Kalorie
1066 kJ /
255 kcal
Tłuszcz
16 g
Błonnik
0 g
Węglowodany
20 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Eierlikör-Sabayon
15 min
Herzhaftes Zitronen-Sabayon
10 min
Haselnuss-Parfait
6 godz. 30 min
Geeiste Mousse mit Tonkabohne und Rotweinsauce
8 godz. 20 min
Crème brûlée
2 godz. 30 min
Paradeisergelee mit Fetacreme und Käsekeks
1 godz. 40 min
Eierlikörmousse
8 godz. 30 min
Zabaglione
15 min
Parmesan-Creme-brûlée
8 godz.
Bilbao - Goxua
2 godz. 30 min
Zabaglione mit Orangenlikör
15 min
Kürbiskernparfait
5 godz. 45 min