Urządzenia i Akcesoria
Gebrannte Eierlikörcreme
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
6 Portionen
Składniki
-
Milch80 g
-
Zucker50 g
-
Vanilleschote längs halbiert1
-
Eier getrennt3
-
Sahne200 g
-
Eierlikör100 g
-
Wasser heiß
-
Rohrzucker zum Bestreuenetwas
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
4 g
Kalorie
1066 kJ /
255 kcal
Tłuszcz
16 g
Błonnik
0 g
Węglowodany
20 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Eierlikör-Sabayon
15 min
Chilimousse auf Nashi-Birnen-Carpaccio
4 godz. 35 min
Eierlikör-Semifreddo mit Beeren
24 godz.
Kaffee-Sabayon
10 min
Eierlikörmousse
8 godz. 30 min
Glühweinsabayon
10 min
Geeiste Mousse mit Tonkabohne und Rotweinsauce
8 godz. 20 min
Mohn-Marzipan-Creme
3 godz.
Rotweincreme
5 godz. 40 min
Caipirinha-Creme
3 godz. 30 min
Weincreme
5 godz. 40 min
Zabaglione
15 min