Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g Milch
- 50 g Zucker
- 1 Vanilleschote, längs halbiert
- 3 Eier, getrennt
- 200 g Sahne
- 100 g Eierlikör
- Wasser, heiß
- etwas Rohrzucker zum Bestreuen
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1066 kJ / 255 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 20 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Błonnik
- 0 g
Alternatywne przepisy
Whiskeygelee mit Früchten
3u.
Crème brûlée
2 Std. 30 Min
Paradeisergelee mit Fetacreme und Käsekeks
1 godz. 40 min
Orangentrüffel
3u.
Caipirinha-Creme
3 Std. 30 Min
Geeiste Mousse mit Tonkabohne und Rotweinsauce
8 Std. 20 Min
Glühweinsabayon
10 Min
Bilbao - Goxua
2 Std. 30 Min
Limetten-Buttermilch-Mousse
3u.
Mohn-Marzipan-Creme
3u.
Rotweincreme
5h 40 min
Eierlikörmousse
8 Std. 30 Min