![Gebrannte Eierlikörcreme Gebrannte Eierlikörcreme](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/c53ddd49-55e2-4c48-9b23-279891b35470/Derivates/3bd3159b-4b8e-41f5-b4e2-97e882562757.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g Milch
- 50 g Zucker
- 1 Vanilleschote, längs halbiert
- 3 Eier, getrennt
- 200 g Sahne
- 100 g Eierlikör
- Wasser, heiß
- etwas Rohrzucker zum Bestreuen
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1066 kJ / 255 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 20 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Błonnik
- 0 g
Alternatywne przepisy
Lebkuchenparfait
8h 15min
Gefüllte Schokoladeneier auf Erdbeer-Vanille-Ragout
4h 30min
Geeiste Mousse mit Tonkabohne und Rotweinsauce
8h 20min
Crème brûlée
2 Std. 30 Min
Glühweinsabayon
10min
Zabaglione mit Orangenlikör
15min
Zitronen-Dessert mit Baiser
50 min
Weincreme
5 godz. 40 min
Zabaglione al Prosecco
15min
Eierlikörmousse
8 godz. 30 min
Zabaglione
15min
Haselnuss-Parfait
6hod. 30min