Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g agua
- 700 g yuca, pelada y cortada en cubos (3 cm)
- 100 g de queso cheddar, cortado en trozos
- 2 cdita de sal fina
- 15 g aceite vegetal, y un poco más para freír
- 50 g de cebolla
- 2 dientes de ajo
- 50 g de pimiento rojo, sin semillas
- 30 g de cebolla de cambray
- 150 g de carne molida de res
- 1 cdita de comino en polvo
- ½ cdita de pimienta negra recién molida
- 20 g de puré de jitomate
- Wartości odżywcze
- na 1 pieza
- Kalorie
- 985 kJ / 235 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 29 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Błonnik
- 2.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Frijoles negros
14 godz.
Frijoles de la olla
2h
Chili con carne
30 min
Arepas
30 min
Kipe de arroz
1ωρ. 30 λεπτ.
Almojábanas
50 Min
Frijoles negros
25 min
Pollo Venezolano con arepas
40 min
Puré de papa criolla y crema de coco
40 min
Arepas de pollo y aguacate (Reina pepiada)
1 Std.
Arepas de carne mechada (arepa pelúa)
2ωρ. 10 λεπτ.
Arepas de huevos pericos
30 min