Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g de pasitas
- 50 g de almendras peladas
- 1 cdita de chile en polvo (opcjonalnie)
- 2 dientes de ajo
- 10 g de jengibre, pelado y cortado en rebanadas
- 500 g de pierna de cordero, sin hueso, en cubos (3 cm)
- 15 g de mantequilla sin sal, a temperatura ambiente
- 1 cdita de semillas de comino
- 1 cdita de semillas de cilantro molidas
- 1 cdita de paprika picante
- ½ cdita de pimienta negra molida
- 50 g de bolillo, de un día, en trozos
- 2 cditas de garam masala
- 2 cditas de sal marina
- 1 huevo mediano
- 5 cdas de harina de trigo, para enharinar
- 3 cdas de aceite vegetal
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1611 kJ / 385 kcal
- Białko
- 20 g
- Węglowodany
- 20 g
- Tłuszcz
- 26 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Curry de pescado (Fish ambul thiyal)
1h
Salsa de zarzamora y chile morita
25min
Garam masala
5min
Hogaza rústica
24h
Corona de costillas de cerdo con aderezo de quesos
3 Std.
Satay de res
2h 30min
Chutney de mango y chile cascabel
15min
Solomillo de res con papas y chimichurri
40min
Prime rib con glaseado de miel y romero
2h 30min
Margarita de guanábana
5min
Salsa de arándano
20min
Chimichurri de jalapeño y albahaca
10min