Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- Manteiga q.b. p/ untar
- 250 g queijo cheddar cortado em pedaços
- 500 g farinha tipo 55
- 1 c. chá de fermento p/ bolos
- 8 pés de tomilho, só as folhas
- 1 c. chá de sal
- 500 g cerveja
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 1985 kJ / 475 kcal
- Białko
- 19 g
- Węglowodany
- 63 g
- Tłuszcz
- 13 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pão de batata
12 Std.
Mousse de chocolate
3h
Panellets
11 Std. 20 Min
Pão de piza
1 Std.
Pãezinhos de canela
2h 10min
Panforte
1 Std.
Panquecas de legumes
40min
Sopa caprese
1 Std. 15 Min
Pão de frutos secos e maçã
13h 55min
Acarajé - Pastel de feijão-frade com recheio de leite de coco
45min
Pãezinhos enrolados
1h 45min
Pãezinhos de minuto
15min