Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Massa
- 180 g amêndoa s/ pele
- 100 g farinha de mandioca fina
- 10 g açúcar amarelo
- 50 g manteiga
- 20 g leite
- 1 ovo
Recheio
- 400 g morangos cortados em metades
- 80 g açúcar amarelo
- 15 g amido de milho
- 30 g pepitas de chocolate
- 1 gema de ovo
- Açúcar amarelo q.b. p/ polvilhar
-
Crème fraîche q.b. p/ servir
lub Natas q.b. p/ servir
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 0 kJ / 450 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 38 g
- Tłuszcz
- 28 g
- Błonnik
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Patê de queijo, cogumelos e tomate
40min
Cheesecake de tomate
8 godz.
Ovinhos da páscoa
8 godz.
Taça dos reis
8 godz.
Marquise de chocolate
3 Std.
Papos de anjo
50min
Tarte de fruta fresca
1h
Azeitonas em conserva
25min
Cheesecake de limão
6h 30min
Bavaroise de morango
8 Std. 5 Min
Delícia de morango
1h 30min
Fondant de chocolate
15min