Galette de morango
TM31 TM5 TM6

Galette de morango

4.3 (6 ocen)

Składniki

Massa

  • 180 g amêndoa s/ pele
  • 100 g farinha de mandioca fina
  • 10 g açúcar amarelo
  • 50 g manteiga
  • 20 g leite
  • 1 ovo

Recheio

  • 400 g morangos cortados em metades
  • 80 g açúcar amarelo
  • 15 g amido de milho
  • 30 g pepitas de chocolate
  • 1 gema de ovo
  • Açúcar amarelo q.b. p/ polvilhar
  • Crème fraîche q.b. p/ servir
    lub Natas q.b. p/ servir

Wartości odżywcze
na 1 dose
Kalorie
0 kJ / 450 kcal
Białko
11 g
Węglowodany
38 g
Tłuszcz
28 g
Błonnik
0 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy