
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Ciasto
- 120 g mleka
-
20
g świeżych drożdży pokruszonych
lub 2 łyżeczki suchych drożdży - 20 g masła
- 60 g cukru
- 400 g mąki pszennej
- 3 jajka
- ½ łyżeczki soli
Formowanie placka
- 100 g masła miękkiego, pokrojonego w 3-4 mm plastry
- 100 g dżemu pomarańczowego
- mąka pszenna do oprószenia blatu
- jajko roztrzepane, do posmarowania ciasta
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 262.4 kcal / 1098 kJ
- Białko
- 5.9 g
- Tłuszcz
- 9.9 g
- Węglowodany
- 37.4 g
- Błonnik
- 1.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.8 g
- Sód
- 121.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Babka drożdżowa Panettone
3 godz.
Czebureki
2 godz. 35 min
Ciastka bezowe "Sokoły"
2 godz. 30 min
Drożdżówki Gibassier
2 godz. 10 min
Kanadyjskie ciasto owocowe
1 godz. 30 min
Litewskie bliny pszenno-owsiane
1 godz. 10 min
Ciasto serowe (Tiropita)
1 godz. 10 min
Ziemniaczane podpłomyki
13 godz.
Pierożki półfrancuskie z dżemem
2 godz. 50 min
Ślimaczki drożdżowe z pastą sezamową
2 godz.
Mleczne bułeczki z żurawiną
3 godz. 5 min
Naleśniki à la Suzette
55 min