Urządzenia i Akcesoria
Portugalski placek - Folar
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 8 godz. 40 min
12 porcji
Składniki
Ciasto
-
120 g mleka
-
2 łyżeczki suchych drożdży20 g świeżych drożdży pokruszonych
-
20 g masła
-
60 g cukru
-
400 g mąki pszennej
-
3 jajka
-
½ łyżeczki soli
Formowanie placka
-
100 g masła miękkiego, pokrojonego w 3-4 mm plastry
-
100 g dżemu pomarańczowego
-
mąka pszenna do oprószenia blatu
-
jajko roztrzepane, do posmarowania ciasta
Poziom trudności
zaawansowany
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
121.8 mg
Białko
5.9 g
Kalorie
1098 kJ /
262.4 kcal
Tłuszcz
9.9 g
Błonnik
1.4 g
Tłuszcz nasycony
5.8 g
Węglowodany
37.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
THERMOMIX® SEZONOWO
9 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Bułeczki z krzyżykiem (Hot Cross Buns)
3 godz. 50 min
Fougasse - chleb francuski
2 godz.
Lody waniliowe z brzoskwiniami i sosem malinowym
20 min
Drożdżówki Gibassier
2 godz. 10 min
Knelki z piersi kurczaka
1 godz. 20 min
Kniszki ziemniaczane
2 godz.
Knedle bawarskie
1 godz.
Słodkie bułeczki (Navettes)
2 godz.
Naleśnikowy makaron
55 min
Hotteok (drożdżowe, nadziewane placki na słodko)
1 godz. 30 min
Ciasto gruszkowe z cantuccini
2 godz. 20 min
Pierożki półfrancuskie z dżemem
2 godz. 50 min