Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g Wasser
- 200 g getrocknete Aprikosen, entsteint
- 750 g Rhabarber, in Stücken (2 cm)
- 50 g Zitronensaft
- 500 g Gelierzucker 2:1
- 1 TL neutrales Pflanzenfett (Sonnenblumenöl oder Kokosfett), siehe Tipp
- Wartości odżywcze
- na 1 Schraubglas
- Kalorie
- 2247 kJ / 530 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 119 g
- Tłuszcz
- 0 g
Alternatywne przepisy
Johannisbeergelee
25min
Rhabarber-Erdbeer-Konfitüre
30min
Rhabarberkonfitüre mit Pistazien
30min
Brombeer-Thymian-Konfitüre
25min
Erdbeer-Rhabarber-Konfitüre mit Basilikum
2h 20min
Stachelbeer-Sekt-Konfitüre
25min
Grapefruitgelee
30min
Evergreen - Stachelbeer-Kiwi-Konfitüre
20 min
Johannisbeer-Mango-Konfitüre
25min
Apfel-Rhabarber-Konfitüre
30min
Johannisbeer-Zitronen-Konfitüre
20 min
Kirschkonfitüre
25min