Wersje kompatybilne
Pastel de espárragos blancos con salsa de espinacas
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pastel de espárragos
- 300 g de espárragos blancos (en conserva) muy bien escurridos
- 4 huevos
- 400 g de nata (35% de grasa)
- 1 cucharadita de sal
- 1 - 2 pellizcos de pimienta blanca molida
- 1 - 2 cucharaditas de mantequilla (para engrasar el molde)
- 800 g de agua
Salsa de espinacas
- 300 g de hojas de espinaca frescas
- 200 g de nata (35% de grasa)
- 1 cucharadita de sal
- 1 - 2 pellizcos de pimienta blanca molida
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1766 kJ / 422 kcal
- Białko
- 9.8 g
- Węglowodany
- 5.7 g
- Tłuszcz
- 40.1 g
- Błonnik
- 2.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Espinacas a la crema con huevos poché
35min
Pudin de bacalao
2 Std. 30 Min
Pudin de pescado
2小时 15 分钟
Flan de bacalao con piquillos al ajillo
1小时
Pastel de calabacín y bonito
4u.
Flanes de espárragos
45 Min
Pastel de verduras y queso fresco
3h 40min
Flan de calabacín con beicon, queso y albahaca
1 Std. 10 Min
Crema de espárragos blancos
25min
Espárragos blancos frescos gratinados
1小时
Pastel de calabacín con gratinado de piñones
1 Std. 30 Min
Acelgas con bechamel
50min