Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1500 g de agua
- 400 g de gambas crudas peladas
- 1 cucharada de salsa de soja
- 1 cucharadita de mirin
- 300 g de fideos soba secos
- 15 g de aceite de sésamo
- 10 g de aceite de guindilla
- 1 rodaja de jengibre fresco (0.5 cm)
- 120 g de cebolla en cuartos
- 180 g de pimiento rojo en juliana
- 180 g de pimiento verde en juliana
- 40 g de salsa de ostras
- ½ cucharadita de ajo en polvo
- 200 g de brotes de soja frescos o en conserva (escurridos)
- 3 cucharada semillas de sésamo tostado
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1297 kJ / 310 kcal
- Białko
- 19.5 g
- Węglowodany
- 26.5 g
- Tłuszcz
- 13.3 g
- Błonnik
- 3.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Nigiri sushi
1 godz.
Gyozas (empanadillas japonesas)
1 godz.
Yakitori (brochetas de pollo y cebolleta)
2 godz. 30 min
Noodles orientales (sin gluten)
30 min
Fideos salteados con setas y verduras (Chow mein vegetariano) - China
1 godz.
Fideos chinos con langostinos - China
45 min
California roll - Japón
1 godz.
Maki sushi
1 godz.
Fideos chinos con langostinos y salsa de ajo
1h 15min
Maki sushi de aguacate y salmón (Japón)
1 godz.
Sopa de fideos japoneses
1h 15min
Ramen con pollo y pak choi - Japón
45 min