Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Marinatura
- 650 g di carne di pecora a pezzi
- 1 cipolla a pezzi
- 1 gambo di sedano a pezzi
- 1 carota a pezzi
- 1 rametto di prezzemolo fresco a pezzi
- 600 - 700 g di vino rosso
Tagliatelle al vino
- 300 g di farina di semola di grano duro + q.b.
- 60 g di vino bianco
- 2 uova
Ragù di pecora
- 2 pizzichi di sale
- 1 rametto di basilico fresco, le foglioline lavate e asciugate
- 100 g di olio di oliva
- 35 g di vino rosso
- 50 g di concentrato di pomodoro
- 500 g di polpa di pomodoro a pezzi
Terminare la preparazione
- acqua q.b.
- sale q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1757 kJ / 420 kcal
- Białko
- 32.8 g
- Węglowodany
- 45.8 g
- Tłuszcz
- 11.8 g
- Błonnik
- 3.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tortellini in brodo
1h 20min
Tempura di verdure
25min
Pasta fresca ai fiori di zucchina
1h 15 min
Lasagne di mare (per 2 persone)
1h 40min
Ravioli di ricotta al sugo di agnello
1h 20min
Agnolotti del plin
10u. 30min
Pappardelle al sugo di agnello
55min
Spaghetti alla chitarra con aragosta
1h 30min
Pasta fresca (vegan)
1h 10 min
Farfalle all'uovo
1h
Ravioli alle erbe aromatiche e crema di ortiche
1 godz. 50 min
Pasta fresca senza uova
1h 35min