Wersje kompatybilne
Magnolia Kitchen signature chocolate cake with dark chocolate ganache
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Dark chocolate ganache
- 150 g pouring (whipping) cream
- 600 g dark chocolate (50% cocoa), cut into pieces
Chocolate cake
- 185 g salted butter, softened, cut into pieces, plus extra to grease
- 275 g plain flour
- 450 g brown sugar
- 90 g Dutch cocoa powder
- 2 tsp bicarbonate of soda
- 280 g warm water
- 90 g canola oil
- 1 ½ tsp instant coffee (see Tips)
- 3 eggs
- 1 ½ tsp natural vanilla extract
- 195 g buttermilk
- Wartości odżywcze
- na 1 slice
- Kalorie
- 2207.5 kJ / 525.6 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 51.5 g
- Tłuszcz
- 33.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 17.6 g
- Błonnik
- 2.1 g
- Sód
- 273.2 mg
Alternatywne przepisy
Lolly cake
4 Std. 5 Min
Magnolia Kitchen signature brioche doughnuts
4h 30 min
Magnolia Kitchen caramel ganache
4 Std. 40 Min
Magnolia Kitchen macadamia and white chocolate brioche scrolls
5 Std. 35 Min
Magnolia Kitchen red velvet cakes with vanilla cream cheese icing
1h 15 min
Cream cheese frosting
5 min
Magnolia Kitchen Swiss meringue buttercream
45min
Tear and share cinnamon scrolls with honey butter
50min
Cinnamon buns
3h 5min
Only the best chocolate chip cookies ever
25 min
Afghan biscuits
25 min
Chocolate butter cream
10 min