Magnolia Kitchen signature chocolate cake with dark chocolate ganache

Magnolia Kitchen signature chocolate cake with dark chocolate ganache

4.6 146 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 28 godz. 15 min
18 slices

Składniki

Dark chocolate ganache
  • pouring (whipping) cream
    150 g
  • dark chocolate (50% cocoa) cut into pieces
    600 g
Chocolate cake
  • salted butter softened, cut into pieces, plus extra to grease
    185 g
  • plain flour
    275 g
  • brown sugar
    450 g
  • Dutch cocoa powder
    90 g
  • bicarbonate of soda
    2 tsp
  • warm water
    280 g
  • canola oil
    90 g
  • instant coffee (see Tips)
    1 ½ tsp
  • eggs
    3
  • natural vanilla extract
    1 ½ tsp
  • buttermilk
    195 g

Wartości odżywcze na 1 slice

Kalorie 525.6 kcal / 2207.5 kJ
Białko 7 g
Tłuszcz 33.2 g
Węglowodany 51.5 g
Błonnik 2.1 g
Tłuszcz nasycony 17.6 g
Sód 273.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...