Wersje kompatybilne
Magnolia Kitchen signature chocolate cake with dark chocolate ganache
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Dark chocolate ganache
- 150 g pouring (whipping) cream
- 600 g dark chocolate (50% cocoa), cut into pieces
Chocolate cake
- 185 g salted butter, softened, cut into pieces, plus extra to grease
- 275 g plain flour
- 450 g brown sugar
- 90 g Dutch cocoa powder
- 2 tsp bicarbonate of soda
- 280 g warm water
- 90 g canola oil
- 1 ½ tsp instant coffee (see Tips)
- 3 eggs
- 1 ½ tsp natural vanilla extract
- 195 g buttermilk
- Wartości odżywcze
- na 1 slice
- Kalorie
- 2207.5 kJ / 525.6 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 51.5 g
- Tłuszcz
- 33.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 17.6 g
- Błonnik
- 2.1 g
- Sód
- 273.2 mg
Alternatywne przepisy
Cinnamon buns
3h 5 min
Tear and share cinnamon scrolls with honey butter
50min
Magnolia Kitchen Swiss meringue buttercream
45 min
Cream cheese frosting
5min
Victoria sponge cake
1 Std. 20 Min
Chocolate butter cream
10 min
Magnolia Kitchen caramel ganache
4 godz. 40 min
Magnolia Kitchen red velvet cakes with vanilla cream cheese icing
1h 15min
Magnolia Kitchen signature brioche doughnuts
4h 30min
Basic muffin mix
30 min
Magnolia Kitchen brownies
1 godz. 10 min
Magnolia Kitchen macadamia and white chocolate brioche scrolls
5 Std. 35 Min