Urządzenia i Akcesoria
Mohn-Preiselbeer-Kuchen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
20 Stücke
Składniki
Streusel
-
Butter kalt, in Stücken270 g
-
Mehl440 g
-
Zucker250 g
-
Salz1 Prise
-
Vanillezucker, selbst gemacht20 g
Füllung
-
Mohn300 g
-
Milch500 g
-
Zucker120 g
-
Salz1 Prise
-
Weichweizengrieß100 g
-
Zimt1 TL
-
Butter in Stücken100 g
-
Eier (Kl. M)2
-
Wild-Preiselbeeren aus dem Glas300 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
7 g
Kalorie
1758 kJ /
420 kcal
Tłuszcz
28 g
Węglowodany
41 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
ESSEN & TRINKEN 1/2018
44 Przepisy
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Rhabarber-Marzipan-Schnitten
1 godz. 10 min
Mohn-Birnen-Kuchen
3 godz.
Mohn-Buttermilch-Kuchen mit Pfirsichen
1 godz.
Mohn-Kirsch-Streuselkuchen
2 godz. 20 min
Topfentorte mit Birnen
4 godz. 30 min
Versunkener Pflaumen-Marzipan-Kuchen
1 godz.
Schoko-Kirsch-Kuchen mit Amarettini-Streusel
1 godz. 30 min
Mohn-Apfel-Käsekuchen
1 godz. 40 min
Kokos-Kirsch-Käsekuchen
7 godz. 30 min
Streusel-Mohn-Käsekuchen
7 godz. 15 min
Apfelrahmkuchen
1 godz. 50 min
Apfel-Käsekuchen
1 godz. 40 min